Plaža Escallera 2018-05-18T19:46:35+00:00

Plaža Escallera – Jaz, Budva

Plaža Escallera je pjeskovita plaža i na njoj se vijori Plava zastavica, kao potvrda kvaliteta, čistoće vode i plaže, sigurnosti i profesionalnu uslugu na plaži, što garantuje vaše uživanje i prijatan cijelodnevni odmor. Na plaži o bašoj bezbjednosti brine spasioc koji vam garantuje sigurno plivanje i uživanje u moru i omogućava cjelodnevni sigurni boravak na plaži.

Da bi neka plaža dobila Plavu zastavicu, mora da ispuni 27 uslova. Mi ispunjavamo i više od toga, svojim kvalitetom i ljubaznošću svake godine nam se vraćaju stalni gosti i dobijamo nove zaljubljenike u plažu Escalera.

Plaža Escallera smještena je u samom srcu nadaleko poznate plaže Jaz, kod Budve.

Plaža Jaz je jedna od tri najveće plaže na crnogorskom primorju. Duga je 1200 metara a od Budve je udaljena 2.5 km u pravcu Tivta. Nalazi se u Mrčevom polju kao zaleđini a kroz nju protiče sezonska reka Drenovštica. Sa obe strane je zaštićena brdima Grbalj i Straža. Plaža Jaz je šljunkovita i na obali i u vodi a u dubini je pijesak. Čine je dva dijela, veliki dužine oko 700 metara i manji oko 300 metara koji koriste nudisti. Ova plaža je idealna za autokampere jer se u zaleđu njenog većeg dijela, koji je obrastao mediteranskom vegetacijom i zelenilom, nalazi autokamp kapaciteta 2000 mjesta. Ova plaža je zaštićeno prirodno dobro u tretmanu I kategorije.

Snimak TVCG o dodjeli plave zastavice plaži Escallera na Jaz-u, Budva, Crna Gora.

Snimak sa gostima plaže Escallera i restorana Kiki, Jaz, Budva, Crna Gora.